تفاوت آبگرمکن دیواری و ایستاده ،آبگرمکن دیواری یا ایستاده بخریم؟

تفاوت آبگرمکن دیواری و ایستاده ،آبگرمکن دیواری یا ایستاده بخریم؟

تفاوت آبگرمکن دیواری و ایستاده را بررسی می کنیم تا برای انتخاب میان این دو، بهتر تصمیم گیری کنید و بهترین گزینه را خریداری کنید.

برای انتخاب آبگرمکن دیواری و زمینی باید به موارد مختلفی مثل تعداد اعضای خانواده، مقدار آب گرم بهداشتی موردنیاز، فضای نصب آبگرمکن و … توجه نمود. بسیاری از خریداران آبگرمکن در تشخیص اینکه کدام آبگرمکن برای تأمین آب گرم مصرفی آنها بهتر است، دچار تردید هستند.

با بررسی مزایا و معایب هر یک از آبگرمکن ها، بهتر می توان تصمیم گیری نمود که کدام آبگرمکن را خریداری کرد. امروزه استفاده از آبگرمکن های دیواری بیشتر رایج شده است و در موارد کمتری از آبگرمکن های ایستاده استفاده می شود.

بررسی مزایای آبگرمکن‌های دیواری

برای درک تفاوت آبگرمکن دیواری و ایستاده به بررسی مزایای آبگرمکن دیواری می پردازیم.

مصرف انرژی کمتر در آبگرمکن دیواری

آبگرمکن های دیواری مانند آبگرمکن بوتان، مصرف انرژی کمتری دارند. مصرف انرژی این آبگرمکن ها در اغلب موارد حدود 50 درصد کمتر از دیگر آبگرمکن ها می باشد. آبگرمکن های ایستاده یا مخزنی، به منظور گرم نگه داشتن آب مخزن خود باید به صورت مداوم کار کنند که موجب مصرف انرژی زیادی می شود. آبگرمکن های دیواری یا بدون مخزن، به دلیل نداشتن مخزن فقط در زمان نیاز مصرف‌کننده، آب گرم تولید می کنند.

تولید نامحدود آب گرم

یک تفاوت آبگرمکن دیواری و ایستاده این است که آبگرمکن دیواری بدون محدودیت می تواند آب گرم تولید کند اما آبگرمکن ایستاده فاقد این توانایی است و صرفاً به اندازه مشخصی می تواند آبگرم تولید کند. لذا توصیه می شود که خانواده های پرجمعیت، آبگرمکن دیواری را انتخاب کنند.

اشغال فضای کمتر در آبگرمکن بدون مخزن

آبگرمکن های دیواری بر روی دیوار نصب می شوند و فضای بسیار کمی را اشغال می کنند. این در حالی است که آبگرمکن های ایستاده یا مخزن دار برای نصب به فضای بیشتری نیاز دارند و بخشی از فضای مکان موردنظر را کاملاً به خود اختصاص می دهند. آبگرمکن برقی، بهترین انتخاب برای مکان هایی است که به دلیل متراژ کم، نصب دودکش امکان پذیر نیست و خطراتی را به همراه دارد.

نشت آب کمتر، یک تفاوت آبگرمکن دیواری و ایستاده

آبگرمکن های دیواری به دلیل نداشتن مخزن آب، کمتر با مشکل نشت آب به بیرون مواجه هستند. اما آبگرمکن های ایستاده در موارد متعددی با مشکل نشت آب روبرو می شوند. در آبگرمکن های ایستاده، املاح آب در داخل مخزن انباشته می شود. این مسئله سبب می شود که مشکل خوردگی و انسداد لوله ها بوجود بیاید که در نهایت ممکن است منجر به نشت آب شود.

طول عمر بالاتر آبگرمکن‌های بدون مخزن

یک تفاوت آبگرمکن دیواری و ایستاده این است که آبگرمکن های بدون مخزن یا دیواری، بیشتر از آبگرمکن های مخزن دار، عمر می کنند. اگر یک آبگرمکن دیواری خوب و باکیفیت خریداری کنید، تا سالها نیازی به تعویض آبگرمکن ندارید. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که با سرویس های دوره ای می توان طول عمر هر آبگرم کنی را افزایش داد.

بررسی معایب آبگرمکن‌های دیواری

تا به اینجا متوجه شدیم که آبگرمکن دیواری از جنبه های مختلفی بهتر از آبگرمکن های ایستاده می باشد. اما بهتر است با معایب آبگرمکن های دیواری و نقاط ضعفی که نسبت به آبگرمکن های ایستاده دارند، آشنا باشیم:

قیمت بالاتر آبگرمکن دیواری، یک تفاوت آبگرمکن دیواری و ایستاده

آبگرمکن های دیواری از آبگرمکن های مخزنی، گران تر هستند. نصب آبگرمکن دیواری، هزینه بیشتری نسبت به نصب آبگرمکن مخزنی دارد. برخی از برندهای آبگرمکن دیواری، چندین برابر آبگرمکن ایستاده قیمت دارند.

کاهش یا افزایش دمای آب در زمان استفاده همزمان آب گرم

در صورتی که در چندین بخش مکان موردنظر از آب گرم استفاده شود، ممکن است آبگرمکن دیواری نتواند آب را گرم نگه دارد. به طور مثال اگر همزمان در آشپزخانه و سرویس بهداشتی و حمام از آبگرم استفاده شود، احتمالاً آبگرمکن دیواری در تأمین آب گرم هر سه بخش، ناتوان خواهد بود. در این شرایط، آبگرمکن های ایستاده، عملکرد بهتری دارند و این مورد نیز، یک تفاوت آبگرمکن دیواری و ایستاده است.

قطعی آب در زمان قطعی برق

آبگرمکن های دیواری و مخزنی، در دو مدل برقی و گازی تولید می شوند. زمانی که از آبگرمکن های برقی استفاده می شود، در زمان قطعی برق حتماً آبگرمکن دیواری از کار می افتد. زیرا سیستم آبگرمکن بدون مخزن برای ارائه عملکرد خود نیازمند برق می باشد. اما آبگرمکن ایستاده به دلیل داشتن مخزن می تواند از ذخیره آب گرم موجود در مخزن استفاده کند و آب گرم موردنیاز را برای دقایقی تأمین کند.

زمان بیشتر گرم کردن آب (یک تفاوت آبگرمکن دیواری و ایستاده )

آبگرمکن دیواری برای گرم کردن آب به زمان بیشتری نیاز دارد. آب گرم در این آبگرمکن پس از گذشت چندین ثانیه به جریان در می آید. اما آب گرم در آبگرمکن مخزنی از قبل در مخزن جمع شده است و با باز کردن شیرآب، سریعاً آب گرم به جریان در می آید. لذا برای استفاده از آب گرم آبگرمکن دیواری باید صبورتر بود. اما آبگرمکن ایستاده می تواند سریعاً نیاز شما را تأمین کند و به سرعت آب گرم را در اختیار شما قرار دهد. لذا در زمان خرید آبگرمکن به این مسئله نیز، توجه داشته باشید.

نتیجه گیری از بررسی تفاوت آبگرمکن دیواری و ایستاده

با توجه به توضیحات ارائه شده می توان متوجه شد که آبگرمکن دیواری از نظر مصرف انرژی، تولید حجم آب گرم موردنیاز، اشغال فضا، عدم نشت آب، دوام و طول عمر، بهتر از آبگرمکن مخزنی است. اما آبگرمکن مخزنی از نظر قیمت، سرعت گرم کردن آب و عملکرد در زمان قطعی برق از آبگرمکن دیواری بهتر است.

نکات مهم برای انتخاب آبگرمکن

پس از آگاهی از تفاوت آبگرمکن دیواری و ایستاده در زمان خرید آبگرمکن مناسب خود، به نکات زیر توجه کنید:

  • برخورداری از برچسب انرژی و نشان استاندارد
  • انتخاب آبگرمکن دیواری با ظرفیت حرارتی بالا یا آبگرمکن مخزنی با مخزن بزرگ برای تأمین آب گرم به صورت پیوسته (مکان های پرمصرف)
  • برخورداری از شیر و کلید حرارتی
  • برخورداری از گارانتی
  • توجه به ابعاد آبگرمکن با توجه به محل نصب آبگرمکن
  • انتخاب آبگرمکن های فشار پایین برای مکان هایی با فشار آب پایین
  • انتخاب آبگرمکن های دارای قابلیت تأمین آب گرم فوری در صورت تمایل

دسته بندی مقالات

عنوان دسته بندی

عنوان دسته بندی

Related posts

پست های مرتبط

ارسال دیدگاه
0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
.